20 Aralık 2013 Cuma

Özgürsün


 Özgür-

 Özgürlük

 Gitmek anlamına gelmeyeceğini biliyorsun değil mi?
 Herkesin sana bağlı olmadığını ve çemberin merkez noktasında durduğunu sanmıyorsun, değil mi?
 Düşünmek için birilerine ihtiyaç duymaman gerektiğini görüyorsun değil mi?

     Bağıra bağıra şarkı söyleyebilecek kadar özgürlüğünüz olmalı. Fazla değil, kendinizi ifade edebilecek kadar ve karşınızdakinin ne anlamak isterse onu anlayamayacağı kadar açık oynamalıyız cümleleri. Tüketim toplumunda farklı düşünceler üretip yok oluşlarını suskunluğumuzla karşılamaya gitmek yerine  sanatla birleştirmeliyiz belki de. Dayatılan şeyleri ezberlemeye gitmek yerine sorgulayabilecek kadar özgürlüğünüz olmalı. Rahatsız olduğunuz şeylerden, uzaklaştığınızı hissettiğiniz konularda ''dur artık'' diyebilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

  Kadına şiddete göz yumarken ve cinayetler için hala bir etki olmasını beklerken, bir kadını sevebilecek ve onu öpebilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

 Tecavüz haberlerinde, kız istemiş yapmasaymış, o saat ne işi varmış, ne giymişse hak etmiş işte, demek yerine kendinizi anne-baba-abi-abla olarak görebilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

 Şehit ailelerinin yanlarında bulunurken, kendi ülkenizin bayrağını açabilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

Dininizi, inancınızı, bakış açınızı söylerken sizi görmezden gelenleri görecek kadar özgürlüğünüz olmalı. Fazla değil, duvarlar ören insanların duvarlarını yıkabilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

 Benimle düşünceleriniz çatıştığında hala var olacak kadar özgürlüğünüz olmalı. Fazla değil, var olduğunuzu kanıtlamak için düşüncelerinizi ortaya koyabilecek kadar özgürlüğünüz olmalı.

 Haksızlıklara direnebilecek kadar özgürlüğünüz olmalı başta. İdealleriniz için kimseye peşkeş çekmeyecek kadar özgürlüğünüz olmalı. Doğruyu yanlıştan ayırabilecek kadar işte biraz düşününce.



 Kestik!

 Milyonları zor tutuyorlar, ayakkabı kutularında olmalı.



 

   

1 yorum: